Tekstiludstilling i Officinet: Woven Lines af Helene Vonsild

af Berit Millner den 6. februar 2018


Woven Lines – Threads of Life

Af tekstildesigner og væver Helene Vonsild
17. marts – 8. april 2018. Fernisering 16. marts fra 17-19.

Udstillingen Woven Lines-Threads of Life af tekstildesigner Helene Vonsild viser en række vævede kropsobjekter, der i udtrykket befinder sig mellem smykke og beklædning. Objekterne er vævet over liv, fortællinger og stemninger, hvor hver tråd tillægges en betydning. Helene Vonsild er uddannet fra Designskolen Kolding og arbejder både med unika værker og designproduktion – bl.a. for Kvadrat og Georg Jensen Damask.


Tiden og livet
I Woven Lines – Threads of Life forenes objekt og menneske gennem tid, fortælling, tråd og håndens arbejde.
Trådene samles på væven og danner forskellige kompositioner af strukturflader, tomme rum, mellemrum og afstande, der afspejler livet oplevet som tid. I væven er lodrette tråde monteret som faste elementer, mens væveren tilfører de vandrette tråde til at skabe bevægelse og struktur. Tiden er en strøm af gentagelser, lodret set uendeligt – vandret set en fortsat bevægelse. De lodrette tråde symboliserer tid og liv, mens de vandrette tråde symboliserer hverdagens egen bevægelse. Hver tråd har en betydning og objektets samlede udtryk kan opfattes som en symbolsk livslinje.

Krop og objekt
Krop og tekstil danner sammen en ny form, der er betinget af mødet mellem stoflighed og menneske. Helene Vonsild udfordrer opfattelsen af, hvordan vævede tekstiler kan benyttes i et grænseland mellem smykke og beklædning mellem funktionalitet og æstetik. De voksede hørtråde bliver karakterbærende med synlige spor i fladerne, på samme måde som tid og levet liv aftegner sig i mennesket.

Nærvær og langsommelighedens æstetik
Som væver har Helene Vonsild fat i hver eneste tråd. Væveprocessen rummer nærværets og langsommelighedens æstetik med en rytmisk gentagelse af bevægelser. Objekterne er bygget over den simpleste lærredsvævning, hvor to tråde krydses. Det er den kunstneriske fortolkning og bearbejdning af trådene, der skaber forskelligartede udtryk og stemninger i de enkelte objekter. Livet væves poetisk ind på den mest enkle måde.

Om udstilleren 
Helene Vonsild er uddannet Tekstildesigner fra Designskolen i Kolding Institut for Unika. Hun har været udvalgt til Biennalen for Kunsthåndværk & Design i 2007, 2011, 2015 og 2017. Hun arbejder med både unika og Industrielt tekstildesign med produktion hos Kvadrat og Georg Jensen Damask. I 2007 modtog hun desuden Formlandprisen for sine innovative puder i mærket 1+1 Design, der siden er blevet en del af udstillingen DANSK DESIGN NU på Design Museum Danmark. Helene Vonsild bor og arbejder i Aarhus, hvor hun også driver butikken 1+1 textil & design, der sælger dansk kunsthåndværk og design.
Tekstildesigner og væver Helene Vonsild: www.1x1design.dk
 

Om Officinet
Officinet lægger rum til samtidens kunsthåndværk og design i form af udstillinger, artist talks, foredrag og happenings. Her vises årligt 10-12 udstillinger og crossover projekter indenfor kunsthåndværk, design, kunst og arkitektur. Udstillingerne spænder bredt fra podieopstillinger til totalinstallationer med brug af både traditionelle håndværksdiscipliner og ny teknologi.

Adresse: Officinet, Bredgade 66, 1260 København K.
www.dkod.dk/officinet

Åbningstid: tirsdag- søndag kl. 12-16. Mandag lukket
I weekenderne kan publikum møde udstilleren samt hver dag i uge 13.

Gratis adgang.

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg:

Plantefarvernes hjemmeside er konstrueret af www.backuphuset.dk