Plantefarvernes efterårstur til Nordsjælland

af Berit Millner den 7. februar 2019

 

Vi startede som vanlig i Herlev, og var 25 medlemmer og gæster, der glædede sig til en dejlig dag sammen.

Vi startede med en ændring, da den keramiker vi skulle have besøgt, havde haft en brand og alt var sodet til, men turudvalget havde handlet hurtigt og fundet en anden keramiker, nemlig Jane Bailey, der har værksted og  butik i Hillerød.
Det var et spændende besøg. Jane har bl.a. arbejdet som designer og produktudvikler i Asien og Grønland. Her nød vi turudvalgets medbragte kaffe og scones.

Derefter kørte vi til Allerød, hvor vi besøgte stenhugger Birthe Christensen i hendes pensionistbolig med en dejlig indrettet have fyldt med stenfigurer. Birthe er oppe i firserne og stadig aktiv. Vi skulle have set hendes værksted et andet sted, men da det var udendørs og det regnede lidt, blev det droppet.
Et spændende besøg, hvor vi alle 25 kunne sidde i hendes hyggelige stue.

Så meldte sulten sig, og vi skulle spise på Ølsted kro. Her fik vi sild, æg og rejer, laks, flæskesteg med rødkål, hønsesalat og ost. Det bekom os vel, det var veltillavet – og et hyggeligt sted, men langsom betjening. De må øve sig til næste gang.

Sidste stop var kunstnerhuset i Frederiksværk, som rummer flere forskellige værksteder. Vi var især hos Jane Balsgaard som fremstiller store skibe i papir, glas og bambus. På de andre værksteder var Thora Finnsdottir, Carsten Dahl, Krista Rosenkilde og Jan Schacht Holmgaard, alt meget spændende og i en smuk gammel bygning.

Vi sluttede af med kaffe og gåsebryst.

En stor TAK til turudvalget for endnu en dejlig vel tilrettelagt tur.

Kirsten Andersen

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg:

Plantefarvernes hjemmeside er konstrueret af www.backuphuset.dk