Plantefarverne har fået ny formand

af Berit Millner den 9. april 2018

 

På generalforsamlingen den 14. marts 2018 fratrådte Birgit Dam Petersen efter hun for 12. gang havde aflagt beretning  som formand. Birgit afsluttede sin beretning med:

“Dette blev min sidste beretning, det er ikke fordi, jeg ikke ønsker at stille op igen, men helbredet holder ikke til det længere. Da der er en ny, der har meldt sig på banen, er det nu, det er tid til at trække sig. Jeg vil gerne sige tak for det gode samarbejde, vi har haft i bestyrelsen og for den store hjælpsomhed, jeg altid er blevet mødt med. Det har aldrig været svært at få ”solgt” arbejdsopgaverne til en anden, når jeg ikke selv har haft hverken overskud eller overblik.”

Forsamlingen takkede Birgit med et stående bifald, hvorefter Birgit viftede vores tårer væk med en yderst fornøjelig beretning om hendes planer for fremtiden:

ADVARSEL

Når jeg bliver en gammel kone vil jeg gå i lilla
Med en rød hat, som ikke matcher, og som heller ikke klæ’r mig.
Jeg vil bruge min pension på cognac og sommerhandsker
Og på silkesandaler og sige, at vi ikke har råd til smør.
Jeg vil sætte mig på fortovet, når jeg bli´r træt
Og snuppe prøver i butikker og trykke på alarm knapper
Trække min stok hen ad offentlige rækværker
Og gøre op med min ungdoms ædruelighed.
Jeg vil gå ud i regnen i hjemmesko
Og plukke blomster i andres haver
Og lære at spytte
Jeg vil gå i rædsomme skjorter og blive fed
Spise 3 pund pølser ved pølsevognen
Eller kun brød og pickles i en uge
Og stjæle kuglepenne og ølbrikker og ting i æsker.

Men vi må have tøj, der holder os tørre
Og betale vores husleje og ikke bande på gaden
Og vise vores børn et godt eksempel.
Vi må have venner til middag og læse aviserne.
Men måske burde jeg øve mig lidt nu?
Så folk, der kender mig, ikke bliver for chokerede og overraskede,
Når jeg pludselig er gammel og begynder at gå i lilla.

Derefter blev Lise-Lotte Hyllegaard valgt som formand, og hun fortæller om sig selv:

Jeg har altid selv haft glæde af at beskæftige mig med noget, jeg kan bruge hænderne til. Gennem årene har jeg fx syet, strikket, hæklet, vævet, kniplet og været medbygger på mit hus.

Da jeg i sin tid læste til lærer, var det derfor naturligt, at jeg valgte håndarbejde som linjefag. Som ny lærer fik jeg flere klasser i håndarbejde, men jeg var oppe imod de gamle lærerinders traditionelle undervisning med syposer og én strikkestrømpe. Jeg bestemte mig for, at det skulle der gøres noget ved, så jeg satte eleverne til at sy tøj til sig selv i dejlige sommerstoffer, og der var ikke et øje tørt.

Min seneste passion inden for det kreative er imidlertid filtning, som jeg tilfældigt stødte på via en annonce i lokalavisen på Frederiksberg, hvor jeg tidligere boede. Jeg kunne næsten ikke stoppe, da jeg først kom i gang med ulden. Jeg producerede det ene tørklæde efter det andet, fordi der hele tiden var noget nyt, der skulle prøves. Jeg gik på alle de kurser, jeg kunne komme til, så jeg fået undervisning af fantastiske filtere fra såvel Danmark som udlandet, som har inspireret mig og lært mig så meget ud over de første spæde tørklæder, jeg filtede.

Og så var det, at min gode veninde, Aase Wind, opfordrede mig til at være med i Plantefarverne, hvor hun selv havde været med i mange år. Det gik også op for mig, at også én af de gode kvinder fra vejen, Else Rykær, hvis vævninger, jeg altid har beundret, var medlem. Jeg har stor respekt for deres håndværk, og havde ikke tænkt mig selv som én der kunne stille op i deres vægtklasse.

Men jeg søgte om optagelse i foreningen, og var meget nervøs over, om mine spæde forsøg på filtning ville gå gennem optagelseskomiteens skarpe øjne. Jeg havde bl.a. nogle filtede puder med, til ”optagelsesprøven” og da Birgit kommenterede, at alt skal være i naturmaterialer, kunne jeg heldigvis fortælle, at indholdet skam var af naturligt pladevat og ikke skumgummi!

Jeg tilslutter mig til fulde princippet om naturmaterialer, og jeg er sikker på, at det netop er medvirkende til at Plantefarverne har fået så godt et ry – men vigtigst er dog, at vi i dag har så mange dygtige håndværkere, at jeg er stolt af at anbefale vores markeder overalt, hvor jeg kan komme til det.

Da Sonja Malling kontaktede mig på bestyrelsens vegne, var det for at fortælle, at Birgit ikke genopstiller som formand, så de ville høre, om de måtte anbefale, at jeg stiller op til posten.

Det kom som en stor overraskelse for mig, at jeg som forholdsvis nyt medlem i Plantefarverne, kunne få sådan en opfordring. Først blev jeg smigret over, at de overhovedet ville pege på mig, men så begyndte jeg at tænke over, om jeg vil kunne udfylde posten.

Jeg har siddet i flere bestyrelser: Var i flere år formand for Psykologisk Selskab vedr. Autisme, og på det mere kreative plan har jeg arbejdet mange år som medlem af bestyrelsen i Tangoforeningen. Foreningsarbejdet er derfor ikke fremmed for mig, så jeg føler mig klædt på til fremover at gøre en indsats i Plantefarvernes bestyrelse.

Jeg takker for valget og håber på et godt samarbejde med alle jer dygtige og passionerede håndværkere, som er hovedingrediensen i Plantefarverne.

Lise-Lotte Hyllegaard

Share Button

Forrige indlæg:

Plantefarvernes hjemmeside er konstrueret af www.backuphuset.dk