Dejlig efterårstur til Tage Andersens Gunillaberg

af Berit Millner den 25. september 2019

 

Som vanlig startede vi på Herlev Station, men en time tidligere nemlig kl. 8, da vi skulle på en lang køretur til Sverige. Vejret var lidt ustabilt, det regnede ind imellem, men heldigvis aldrig når vi forlod bussen. Vi kørte over broen, og så var det bare nordpå i fuld fart.

Vi fik frokost i Vandalorum i Varnamo, et museum hvor vi fik en dejlig buffet med laks og salater og brød, samt kaffe og småkager. Der var en fin museumsbutik, hvor vi fik brugt vores shoppegen.

Næste stop var Gunillaberg, hvor Tage Andersen har en stor herregård med en inspirende indendørs udstilling med blomster, jern, gamle møbler, flotte billeder, en helt anden verden, et orangeri, der var kæmpestort, og udendørs på græs var der gøinge geder, skogsfår, køer og heste samt en lille stald med hængebugsvin, det kunne lugtes.

Han vandrede selv rundt på stedet med sin medhjælp og var meget venlig og snakkesalig.
Vi var deroppe på sidste dag inden sæsonens afslutning, det bar det også præg af. Blomster med mere var lidt trætte og slidt. Men et fantastisk univers han har skabt i det svenske, og der var slidt mange sko op.

På vej tilbage besøgte vi i Ljungby et lille keramik- og smykkeværksted ved Maria Larsson og Vivianne Thorstensson, som lavede mange fine ting, så der blev shoppet en del.

Igen havde turudvalget overgået sig selv, vi fik naturligvis kaffe og scones på vej op, og på vej hjem fik vi sandwich og vand samt slik og æbler.

Ja, der manglede ikke noget, det var en lang tur, men den var det værd, og vi siger turudvalget en stor TAK for det.

Ref. Kirsten Andersen

Se billeder fra turen 

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg:

Plantefarvernes hjemmeside er konstrueret af www.backuphuset.dk