Årets sommerudflugt til Fyn d. 18. juni 2017

af Berit Millner den 10. september 2017

 

Vi startede udflugten fra Herlev Station.

Vi var 27 medlemmer og 10 gæster, dejligt vejr og højt humør, da det var et spændende program, der var tilrettelagt.

Vi gjorde første holdt i Slagelse hos maleren Per Hillo, hvor der blev serveret kaffe og kager. Per bor i en dejlig villa med et flot atelier, og Per fortalte, hvordan han var begyndt at male.

Han var autodidakt og på lykkepiller, da han på et tidspunkt var gået ned med flaget, men det at male havde været hans udvej. Han malede i lyse farver, lidt romantisk, og der var gerne et rødt hjerte et sted.

Et meget hyggeligt besøg.

Så gik turen til Fyn, hvor vi skulle besøge Jens Galschiøts værksted, galleri og skulpturpark m.m. Et stort sted hvor vi blev vist rundt af en medarbejder Niaz Bayati (arkitekt, skulptør, dukkemager) og en god foredragsholder, der var svær at stoppe. Men vi fik vist den skulptur, som værkstedet var i gang med for tiden, nogle store havnearbejdere, der skulle stå på Århus Havn i august.

Dele af figuren lå stadig i kobberbad, som blev hejst op, og vi fik et længere foredrag om, hvordan det foregik. Vi måtte gå overalt på værkstedet og galleriet, og det var også her at turudvalget havde valgt, at vi skulle spise. De havde bestilt frisksmurte sandwichboller fra Odense, og de havde vin og vand med. Det var rigtig dejligt.

Vi var så heldige at Jens Galschiøt netop ankom, så vi lige fik hilst på ham. Desuden nåede han lige at signerer de kobberskulpturer, nogle af os købte.

Et utroligt godt lærerigt, spændende besøg som turudvalget skal have stor ros for.

Næste besøg på turen gik til smykkekunstner Susanne Kofoed, som lavede smykker i sølv med inspiration fra naturen. Der blev vi budt på saftevand og chips.

Sluttelig kørte vi til Hollufgaard, hvor der var en spændende skulpturpark, og hvor vi fik kaffe og dejlig lagkage.

En uforglemmelig tur, og vi takker turudvalget for muffins-æbler-vand-materiale til gennemlæsning og flot planlægning. PISSEGODT.

Ref. Kirsten Andersen

Se billeder fra turen

Share Button

Forrige indlæg:

Næste indlæg:

Plantefarvernes hjemmeside er konstrueret af www.backuphuset.dk